Waarom moslims net zo hard liegen als Piet Paulusma

01-11-2010 (DeJaap)

Schokkend nieuws! Martin Bosma van de PVV heeft ontdekt dat alle moslims liegen. En dat ze dat ontkennen, betekent dus dat dit klopt.

Moslims, zo had ie ergens gelezen, kennen de term taqiyya. “Dat komt uit de Koran”, zo zei hij in Pauw & Witteman, “of eigenlijk de Hadith. Niet dat dit iets zegt, want niet-moslims kunnen ook liegen.” Waarom hij dit erbij zei werd niet echt duidelijk. Een Turkse vrouw die niets om religie gaf, maar omdat ze tegen de PVV was ineens weer wel, riep dat dit aanzetten tot haat was. Pauw vroeg zich af of het wel handig was moslims hier aan te herinneren. Ze zouden het immers kunnen gaan gebruiken tegen ons. De rest keek beduusd. Wat moesten ze er mee?

Niets, natuurlijk. Zou je denken. Gewoon laten praten. Goed voor de kijkcijfers, goed voor het imago van de linkse kerk, goed voor het publieke debat. Maar ik probeerde het te begrijpen. Er schijnt immers een tsunami van islam over ons uit te rollen. Het is wij tegen zij. Beide teams zijn echter hun eigen geschiedenis klaarblijkelijk een beetje verleerd. Dus ik Wikipedia gebruiken op zoek naar antwoorden.

Taqiya
Tot mijn spijt bleek
taqiyya niet echt door soennieten te worden gebruikt. Misschien een beetje door sji’ieten, terwijl het overgrote deel van de moslims hier in Nederland soenniet is. Alleen Khader Abdholla is misschien een sji’iet, maar die eet gewoon kaas. En de sji’ieten die dat niet doen gebruikten de term pas vanaf de middeleeuwen, ten tijde van oorlog. Stond er een christen met een zwaard voor hun neus te brullen of ze wel moslim waren, dan mochten ze “nee” zeggen. In die tijd mochten wij christenen trouwens onze vrouwen in het water gooien om te kijken of ze wel zouden zinken. Zo niet, dan mochten we ze verbranden. Bosma zei dit er echter niet bij.

Wat hij wel zei was dat ook klimaatwetenschappers liegen, al was het niet duidelijk waarom zij dit doen. Dat onze Hollandse vakanties altijd eindigen in regen en mineur, ondanks de zonnige vooruitzichten, komt dus door lieden als Piet Paulusma en Erwin Krol. Dankzij Bosma mogen we weer zeggen wat we altijd al dachten.

Romeinen 1:27
Het is dan ook goed dat Bosma ons historisch bewustzijn prikkelt door zaken op te vissen uit de trog der vergetelheid, en zegt wat wij altijd al dachten. Zo weet ik sinds kort dat de vrouw dient als lustobject voor de man, dankzij Romeinen 1:27. Ergens had ik altijd al zo’n gevoel, maar nu is het zeker. Dankzij Bosma weten we het weer.

Tegenwoordig ligt er dus een Bijbel naast mijn bed voor het geval dat mijn lustobject het in haar hoofd zal halen hoofdpijn te veinzen. Dan tik ik er op en fluister haar toe: “Zeg, zink jij of blijf jij drijven?” En als ik ooit een moslim spreek, God verhoede het, dan weet ik hoe mezelf te verdedigen. Gewoon afkappen en zeggen dat ie liegt. “Bonuskaart meneer?”. Leugenaar! “Shoarma meteen opeten of meenemen?” Gelul! En dan snel weer naar huis: snorkel en flippers uit en schuilen voor de tsunami van islam.

Bosma, nationale held, bedankt!